Cum reușesc să arate așa la +45 ani Oana Cuzino, Tania Budi sau Ramona Badescu
Vârsta n-ar trebui să fie pentru nimeni un motiv de spaimă. E firesc să înaintăm în vârstă, e cât se poate de normal să lăsăm tinerețea exterioară undeva în trecut și să ne concentrăm doar pe prezent. Se poate să arătăm bine la orice vârstă, cu condiția să ne menținem tineri pe interior și să ne tratăm corpurile ca pe niște prieteni apropiați.
Există femei care, din perspectiva codului numeric personal, nu mai sunt tinere, însă ele continuă să iradieze frumusețe tocmai pentru că au păstrat o strânsă legătură cu tinerețea interioară și cu propriile corpuri, de care au mare grijă.
Ramona Bădescu (48 ani)
Ramona Bădescu arată foarte bine la vârsta de 48 de ani, însă nu arată bine de la sine, adică fără să facă nimic în acest sens. Ramona face, și face foarte bine ce face. „Folosesc mierea ca mască pentru față, pentru curățarea tenului, întrucât scoate impuritățile. Utilizez și mult ulei de măsline pentru corp. Este foarte bun, hidratează pielea. Chiar și pentru unghii folosesc ulei de măsline călduț, ca să le întărească. Pentru păr folosesc o dată pe săptămână o mască dintr-un gălbenuș, câteva picături de ulei de ricin, ulei de argan și, bineînțeles, ulei de măsline“, dezvăluie ea secretul pentru frumusețea pielii și a părului. Cât despre siluetă, există și aici câteva secrete: „La prânz mănânc mereu fructe. Încep cu fructe. Încep cu papaya. Apoi ananas, măr, fructe de sezon. După care îmi fac o salată de zarzavaturi în care îmi pun paste de kamut. Pun nuci, migdale. Îmi place îmbinarea dintre paste şi seminţe. După-amiaza un iaurt, seara peşte. Foarte puţină carne. O diger greu. Mănânc mujdei de usturoi, care, atunci când sunt în Italia, îmi lipseşte.”, spune Ramona.
Dana Sota (53 ani)
Dana Sota, alături de nume precum Dana Săvuică sau Janine, face parte din generația de femei superbe, care făceau furori la începutul anilor ’90, precum și la sfârșitului anilor ’80. Dana încă arată foarte bine și pentru asta există și o explicație, pusă în pagină chiar de ea, pe blogul ei personal, iată câteva dintre secretele ei:
„Acum câțiva ani, dacă mai țineți minte, scriam un articol despre cum am ajuns să iubesc mâncarea raw. Ei bine, am încercat-o într-o zi și mi-am zis – da, vreau gustul ăsta mereu! Și am mâncat raw timp de 2 ani, până în 2015. Pentru mine a fost ca un detox (pe toate planurile) prelungit, nu am simțit deloc nevoia de carne sau, în general, de proteine de origine animală, iar ceea ce este permis în dieta raw mi-a fost de ajuns. Este bine să faceți o astfel de schimbare atunci când organismul o cere și să nu fie impusă, pentru că atunci nu funcționează decât pe perioade foarte scurte. Pentru că dieta raw este destul de restrictivă, ar fi trebuit să iau niște suplimente, ceea ce, din păcate, nu am făcut.Am observat târziu că părul meu a avut de suferit (bine că doar părul!), s-a subțiat și și-a pierdut din vigoare și strălucire. Sfatul meu, dacă mergeți pe varianta raw sau raw-vegan, consultați măcar un medic naturopat pentru a vă prescrie niște suplimente, mai ales dacă faceți acest lucru pentru mai mult timp“.